Friday, November 23, 2012

Sanggul fatimah sebagai air selusuh

Ari ni ummi dh pun 39 minggu 1 hari..so, lepas membelasah durian mase dinner tadi..ummi n mula rendam sanggul fatimah tu..ummi dapat daripada opah..opah bawak balik mase pegi umrah ari tu..berdebar-debar jugak mase nak rendam tu..macam2 versi yang ummi baca..
tapi, walau ape pun, tak salah untuk kite ikhtiar kan..lepas tu berserah pada Allah..mudah2an urusan ummi bersalin nnti akan dipermudahkan..ummi start rendam kol 9.00 malam tadi..ummi rendam dlm baldi..banyak gak air ummi letak..dan setakat dua jam, kat atas ni lah hasilnya..yang satu lagi tu, rupe asal sanggul fatimah sebelum kembang..nampak kembangkan...orang kate, kalo kembang macam tu, dah nak dekat nak bersalin..n macam tulah nanti rahim akan berkembang..wallahua'lam...nanti kalo dah ade tanda2 nak bersalin, ummi hapdet lg..

2 comments:

Lily@MamaZaraZareef said...

tak pernah tgk akar fatimah ni depan2..time zara dulu mak siap mintak kan air selusuh dr ustad..time zareef wat sendiri je..time bc al-quran surah2 penting utk ibu mengandung tu letak je botol air kt dpn..hehehe

Ummi Aisyah || Cik Yah said...

semoga sumenya baik2 aje.masa anak first dulu sy pernah minum air akar fatimah.tapi yang second ni tak plak dah.just mintak air selusuh kat homeopati je