Tuesday, October 2, 2012

Persiapan Bersalin Part 1

minggu ni kandungan ummi masuk usia 32 minggu..atau dalam bulan nye, dah lapan bulan lah..makin berdebar-debar plak rase walau pun ni bukan lah pengalaman anak pertama kan..macam-macam perasaan timbul..persiapan kali ni, banyak lagi yang ummi tak siapkan..yelah, barang2 baby mase zahra dulu kan ade lagi..so, tambah-tambah lah mana yang patut dan kurang..baju zahra dulu pun, ummi dah selongkar..since dah tahu jantina baby, so, ummi just amik baju2 zahra yang tak girlish sangat lah..memang tak prepare ape..ummi baru jer beli tambahan baju  + pampers + napkin + selimut baby..pastu dah beli kain untuk buat cadar baby..opah yang jahit..barang2 lain semua lom beli..haaiih...weekend lepas baru sibuk2 mula basuh baju2 kakak zahra dulu..sebab kena rendam lame skit kan..ade kesan2 lipat..barut + mitten + bootties pun banyak amik zahra punye..nanti ummi top up sikit2 je..jadi, inilah hasilnya..kat bawah ni baju2 yang ummi berjaya basuh weekend lepas..banyak step nak basuh ni..sebab lepas ni nak basuh baju2 baru n kain2 batik ummi plak..bile lah nak lengkap semua persiapan ni..

 baju 2 bakul jer..1 besar..1 kecik..baju baru + baju lame..
x banyak sangat pun ummi beli baju2 untuk baby..
sebab baby ni kan cepat besar..nanati kejap jer pakai..hehehe..
ni lah hasilnya setelah dijemur...tadaaa...ummi memang suke ampaian jenis ni...
puas survey..ummi jumpe kat cosway, tesco, jusco..tp harga die rm100++..
at last, memang rezeki baby, ummi jumpe n dapat beli dengan harga rm49.90 jer..

3 comments:

Anonymous said...

Ampaian baby tue beli kat ner?

Owner NHDBaby Shop said...

Yela..nak tahu jugak beli kat mana.. :)

@>--ummi zahra--<@ said...

sori..lame senyap..jumpe kat alamanda ampaian baby tu..