Wednesday, July 1, 2009

Saat-saat Perkenalan ummi n abah



saat-saat bahagia

first date ummi n abah

Sebenarnya ummi n abah zahra ni berkenalan atas arrangement family..mak abah iaitu mak tok zahra yg tanyer pasal ummi kat mak ummi iaitu opah zahra..mmg mase tu ummi zahra belum kawan dgn sesaper pun lagi..memuler tu ummi n abah berkenalan dalam tepon jer..sbb abah zahra maser tu keje kat sarawak lagi..so, abah call ummi dari saner pada 6/1/2007..tu lah first time ummi zahra berborak dgn abah..cumer berbual dalam tepon jelah..sehingga lah permohonan pertukaran abah zahra ke semenanjung diluluskan..abah balik semenanjung pada 8/6/2007..6 bulan jugak lah abah n ummi berbual dalam tepon.. tp sebelum tu, ummi n abah dah declare sbg couple pada 28/4/2007..dalam tepon pun blh declare..lawak betul lah..
so, lepas abah balik semenanjung, pada 16/6/2007, tu lah tarikh first date ummi n abah..jumper kat spital..dlm byk2 tempat, kat spital gak port utk dating..hehe..dah lah opah n mak tok tu keje nurse..dating pun kat situ..apelah ummi n abah ni..so, hubungan tu pun makin erat & makin berbunga-bunga dari hari ke hari..tu lah serba skit saat perkenalan ummi n abah sebelum wujud nya zahra..

2 comments:

-ZaId-IsMa-AzFaR- said...

wah.......ader gambor dari first date ker........yer ler time u all dah canggih......bukan cam time aku.......naper aku tak kawin dan date time skang yer.......

Rafizan said...

oit declare time aku kawin...amboi2!