Sunday, July 12, 2009

AbAh zAhRa HiLaNG...

abah yg hilang..bertuah betul lah abah ni..

mase ni.. lawak betul lah..nak dijadikan cerita pada28 november 2008, ummi pegi keje mcm biase..pada kebiasaan nyer, ummi akan call abah tanye kat mane..kalo x pun, abah yg call..drpd pagi kat ofis ummi call abah x berjawab..byk kali ummi call..skali tu masuk mail box plak..ummi dah risau..sbb abah x call langsung..kalo hp hilang pun, dier akan call @ msg gune no member..dah lah kat ofis ummi keje sorg2 sbb acik isma cuti..hati ummi dah x sedap..mmg berjuta kali agak nyer ummi call..pastu, nak menyedapkan hati, ummi anggap lah abah tido..sbb abah kalo tido, bunyi aper pun x sedar..kat ofis lagi, still x dapat call..ummi pun call mama cu mintak tlg tgk kan motor abah kat umah ummi..mama cu kate motor xder..Ya Allah, betapa gelisah nyer hati ummi bile mama cu ckp macam tu..pastu ummi pun balik keje, dengan harapan nampak motor abah kat umah..sampai jer umah, still xder motor..makin bertambah risau lah hati ummi..kat umah, duduk sorg2,ummi nangis jer..ummi dah buntu dah..x tahu nak cari kat mane..no tepon kwn2 abah, sorg pun ummi x tahu..ummi dah nekad, kalo dalam kol 8.00 malam, abah x sampai, ummi nak ajak atok cari abah..kat mane lah..agak nye Allah ni mengerti ape yg ummi rase..maghrib, ummi dapat call dari no public phone..skali tu abah..terus melalak ummi kat dlm tepon..bertuah betul lah abah ni....betul2 wat ummi risau..dah tahu ummi ni mmg perisau org nyer..nasib baik lah x sempat ummi nak pi report..abah..abah..

1 comment:

Rafizan said...

dia pegi mana mimie...isk3! kasi belasah sikit...duh!duh!mimie.add aku dlm facebook..friendster gamba xupdate aa..rafizan.abaziz@gmail.com...cepat!!