Thursday, September 20, 2012

Scan 3D/4D

sebenarnya post ni dah berapa hari ummi buat..tapi, almaklum lah bile pc gomen ni macam2 yang disekatnye..x boleh nak upload gambar..tu yang terperap jer post ni..ari ni baru boleh..ari tu ummi ade wat scan 3D/4D..tu salah satu wishlist ummi untuk preggy anak kedua ni..ceh..poyo jer kan ummi ni..dulu mase zahra tak tahu sangat..tak bace google n bace pasal pregnancy..huhuhu..merapu plak ummi ni..
so, ari tu 13/09/2012, ummi dah booked tarikh tu kat Scan 3D/4D Malaysia..senang n cepat..ummi pilih kat area Seri Kembangan memandangkan dah biase skit dengan area sini..al-maklum lh, area umah my MIL..scan tu buat kat Poliklinik An-Nisa'..ummi amik appointment kol 7.40pm sebab time keje kan..sampai kat klinik tu dalam kol 7.30 malam..terus masuk tanye kat kaunter..iyelah..takot plak kot salah klinik kan..hehehe..die bagi isi form..pastu, belum pun sempat duduk, dah kena panggil masuk kat bilik scan..ascan tu di buat oleh Miss Jezzlynn, sonographer yang famous tu..abah n kakak zahra pun mestilah masuk sekali kan..mase scan tu, kepala baby kat belah bawah n kanan..so, terpaksa lah ummi mengiring ke kiri untuk memudahkan Miss Jezz buat kerja die..agak susah mule2 nak dapatkan gambar muke baby..sebab kebetulan pulak tali pusat ade kat area muke n cik kenit ni plak, tengah tido..puas lah perut ummi kena goncang bagi baby bangun n tali pusat tu beralih..at last, tali pusat tu beralih jugak lah skit n cik kenit ni tetap tido..puas dah kakak zahra kejut..tapi x nak bangun..siap, mase gambor 2D, menguap2 mulut die..sayang tak sempat nak convert kan ke 4D mase tu..kalo tak mesti comel..tapi puas jugak lah dapat tgk muka baby kan..scan pun lame..ade kot dalam setengah jam..sebelum kuar, Miss Jezz print gambar n progress baby n suruh tunggu kat luar untuk cd..lepas cd siap, amik cd n bayar rm100..murah lah..kalo tak, ummi dah pernah call klinik ni tanye berapa, die kate rm160..jimat rm60..hehehe..so, kat bawah ni adelah dua tiga keping gambar my baby..
 pipi agak tembam..hidung pun macam kembang skit..hehehe..ikut muka sape ek..??
 tengok tu, asyik tido je..mmg 4D x dapat tgk sgt lah macam2 aksi..
setakat tengok angjat2 kaki jer..hehehe..nak main bola kot..
baby in 2D..
finally..the gender is.....???mesti kenal kan..Alhamdulillah..
tak malu betul..dok angkat2 kaki kan..sekali scan jer dah nampak..hehehe..

3 comments:

deq su said...

hee hee... aku pun try ar.. tp takut..

Sha@Mama Tina said...

alhamdulillah..zahra nak dapat adik boy ye.. sha doakan selamat sampai melahirkan ye :)

Lily@MamaZaraZareef said...

Yeay..zahra nk dpt adik boy..syoknye..^__^